Den Gode Bilkøber Opfører sig Som Et Barn: Ligefrem og Direkte

Bil

Jeg har været involveret i bilbranchen på mange forskellige måder over de sidste 10 år af mit liv. Jeg har været på alle sider af forhandlingsbordet, og har derfor fået mig et rigtigt godt indtryk af de gode og dårlige strategier der findes hos både bilsælgeren og hos den potentielle køber.

I denne artikel vil jeg give dig nogle gode råd med på vejen, når det kommer til at købe biler. Det er ligegyldigt om du køber en bil til dig selv, og gerne vil have en god handel, eller om du køber og sælger biler på professionel basis. Den grundlæggende måde at tænke og agere på, for at få den bedste handel, er nemlig nøjagtigt den samme. Faktisk kender jeg rigtigt mange mennesker som jeg har rådgivet på dette område, der blev så bidt af den gode handel de lavede på deres egen bil, at de senere kastede sig ud i at handle biler som hobby eller på professionelt plan!

Det bedste af det hele er, at det er relativt nemt at huske strategien. Du skal nemlig bare tænke dig tilbage til din barndom – eller endnu bedre, hvis du er far eller mor til dit eget barn, kan du kigge på deres opførsel og forsøge at imitere den. Det fantastiske ved børn er nemlig, at de ikke er blevet tynget ned af alle samfundets uskrevne regler, men bare er helt sig selv og nysgerrige. De stiller spørgsmål hvis det er noget de gerne vil vide, uden frygt for, at det er ”dumme spørgsmål”. Hvis de føler noget er uretfærdigt, så siger de det lige ud. Det er denne mangel på selvcensur der gør børn så søde – og det er det samme, der vil gøre dig til en fantastisk bilkøber!

Du skal selvfølgelig stadig lave dit hjemmearbejde. Hvis du er på jagt efter en Mitsubishi, så sammenlign Mitsubishi priser online før du tager hen til bilforhandleren. Hav gerne en printet prisliste med i hånden, som du kan pege på og referere til. Men vær så nådesløst ung og uskyldig! Opfør dig som et barn, der står overfor at kunne få et nyt stykke legetøj, men kun hvis han svarer rigtigt på alle spørgsmålene, og selv stiller de rigtige spørgsmål tilbage.

Den eneste forskel på barnet og på dig er, at du skal huske på at du til alle tider har magten. Lad ikke bilsælgeren tage føringen – ikke i mere end et par minutter i hvert fald. Bring det altid tilbage på sporet ved at stille et kritisk og direkte spørgsmål, og lad ham om at sælge bilen til dig, frem for at du skal stå og tale dig ud af at købe den. Hvis du føler et spørgsmål vil være akavet eller uhøfligt at stille, så er det en god indikation for, at du har fat i det helt rigtige spørgsmål!